Verslag van natuuractiviteiten

Ook dit kwartaal zijn er diverse activiteiten georganiseerd. Op 4 juni was er een avondwandeling met 12 deelnemers en op 9 juli één met 3 deelnemers, op 7 juni was er een nachtvlinderinventarisatie. Daar zijn leuke soorten gezien. Helaas moesten we vanwege regen al vroeg afbreken om 0.30 uur. De midzomeravondwandeling op vrijdagavond 21 juni had 24 deelnemers.

De workshop koken met kruiden was weer zeer geslaagd met 23 deelnemers. De vlinder- en libellenexcursie van 30 juni is vanwege te weinig aanmeldingen niet doorgegaan. Op 14 juli zijn de planten in het Waalbos geïnventariseerd met 6 deelnemers. Bijzondere soorten waren: de giftige bolderik, de bosandoorn, de harige boterbloem, het grote akkerscherm, heelblaadjes, holpijp, gele kamille, duinkruiskruid, grote ratelaar, rood guichelheil, slangekruid en zwanebloem.

Op 27 augustus en 20 september is er met resp. 12 en 3 mensen in het Waalbos rondgewandeld. Bijzonder was dat we op 27 augustus een purperreiger zagen. Op 20 september hebben door lang te wachten uiteindelijk toch de ransuil zien vliegen. Ook hoorden we vele vleermuizen.

Op 6 september is er toch nog kort naar nachtvlinders gekeken in het Waalbos. Ditmaal was Jurrien van Dijk van de Vlinderstichting er ook bij. Ondanks het slechte weer hebben we toch nog een paar leuke nachtvlindersoorten gezien: een zwart weeskind, een hagedoornvlinder, een huismoeder en een volgeling. De vogeltrekexcursie van 29 september is niet doorgegaan.

Nieuwsbrieven

Klik op een van de buttons om de nieuwsbrief te bekijken.

Nieuwsbrief ontvangen?
U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar info@onswaalbos.nl.

2022

2021

2020

2019

2018

2017