Activiteiten

Stichting Natuurbeheer Waalbos organiseert met vaste regelmaat diverse activiteiten in het Waalbos of in andere natuurgebieden in het land. Activiteiten die zijn of worden georganiseerd zijn bijvoorbeeld wandeltochten, huifkartochten, sprot- en bootcampactiviteiten, of schilderworkshops.

Korting voor leden
Voor €10,- per jaar kunt u donateur worden van Stichting Natuurbeheer Waalbos. Als donateur ontvangt u regelmatig een email nieuwsbrief en krijgt u korting op de activiteiten die door de Stichting georganiseerd worden.

Image
Image

Foto: Berend Groeneveld

Image
Image

Kalender

Aanmelden bij Christa via 0180 - 428 262 of info@onswaalbos.nl. Of vul onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op.

Natuurwerkdagen

Op de onderstaande dagen in 2022 werken we weer in de natuur. We verzamelen 8.45 uur in bezoekerscentrum de IJsvogel en gaan vandaar aan de slag. Rond 10.30 uur is er koffiepauze en rond 12.30 uur eten we gezamenlijk een broodje en een kop soep. Meestal gaan we daarna weer naar huis.

Natuurwerkdagen op:
  • Vrijdag 18 november
  • Zaterdag 3 december
  • Vrijdag 16 december

Cursussen en workshops

In 2022 organiseren we vooralsnog de volgende cursussen en workshops. Daar kunnen in de loop van het jaar nog een aantal cursussen/workshops bijkomen. Cursussen en workshops zullen worden gegeven van 20.00-22.00 uur in bezoekerscentrum de IJsvogel tenzij anders vermeld.

  • Zaterdag 17 december - 14.00 uur: kerstster maken. Op zaterdag 17 december is er een wandeling door Waalbos in aanwezigheid van midwinterhoornblazers, start 10 uur; In de middag is er workshop kerstster maken van wilgenhout met verlichting; start 14.00 uur; kosten € 7,50.

Tentoonstellingen

De tentoonstellingen zijn te zien in bezoekerscentrum de IJsvogel. De IJsvogel is geopend op woensdagmiddagen van 13.00-16.00 uur en op zaterdagen en zondagen van 10.00-16.00 uur.

Actuele tentoonstellingen:
  • 24 oktober t/m 27 november: Tentoonstelling paddenstoelen (door Jan Tuin van Natuurvereniging IJsselmonde)

Natuurwandelingen en excursies

In 2022 zijn de volgende natuurwandelingen en excursies gepland. Excursies zij gratis tenzij anders vermeldt. Donatie welkom. Aanmelding gewenst in verband met onverwachte zaken.

Excursies
  • Dinsdag 27 december - 14.00 uur: oudejaarsplantenjacht

Andere activiteiten
Verder staan in 2022 nog de volgende activiteiten gepland. Deze activiteiten zijn nog onder voorbehoud. Nadere informatie volgt later op deze website.

  • Zaterdag 26 november - 10.00 uur: Midwinterwandeling; kosten € 15,-
  • Zaterdag 17 december - 10.00 uur: Midwinterhoornwandeling. Op zaterdag 17 december is er een wandeling door Waalbos in aanwezigheid van midwinterhoornblazers, start 10 uur; In de middag is er workshop kerstster maken van wilgenhout met verlichting; start 14.00 uur; kosten € 7,50.

Aanmelden voor een activiteit

Wat is uw naam?
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Wat is uw email adres
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your message.