Bijzondere diersoorten gezien in het Waalbos

Bijzondere diersoorten gezien in het Waalbos

Een paar weken geleden zat er een wilde zwaan in het Waalbos. Best een beetje bijzonder. Verder zijn er op dit moment diverse kuifeenden en wintertalingen te zien. De zilverreiger vliegt rond, soms zijn het er zelfs twee.

In de bosjes van fase zijn al weer rietgorzen en groenlingen te zien en de eerste blauwborst is terug. De puttertjes zijn de hele winter aanwezig geweest en zitten vooral in de elzen bij het parkeerterrein. Er zijn helaas geen ijsvogeltjes meer gezien. Misschien dat de ijsperiode toch te lang voor ze is geweest. We hebben wel steeds wakken voor ze gehakt in het ijs.

Kieviten
Sinds het mooie weer in week 10 zijn er vele kieviten geland in het Waalbos. De verwachting is dat er op de kale gronden dit jaar heel veel zullen gaan broeden. Omdat de aannemer nog moet gaan ploegen en bomen planten, gaan we, samen met de vogelaars van Natuurvereniging IJsselmonde de nesten aangeven voor de aannemer. De vogelwerkgroep van Natuurvereniging IJsselmonde zal dit jaar proberen de broedvogels in het Waalbos in kaart te brengen. De plantenwerkgroep van Natuurvereniging IJsselmonde zal het gebied ook inventariseren.

Waarnemingen melden
Op de site ijsselmonde.waarneming.nl worden alle waarnemingen in het Waalbos gemeld.

Nieuwsbrieven

Klik op een van de buttons om de nieuwsbrief te bekijken.

Nieuwsbrief ontvangen?
U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar info@onswaalbos.nl.

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017