Aandacht voor licht tijdens ‘Nacht van de Nacht

Aandacht voor licht tijdens ‘Nacht van de Nacht

Tijdens de Nacht van de nacht worden we ontvangen in het museum/planetarium in Rijsoord met koffie en thee. Dan wordt een bezoek gebracht aan het Planetarium met de sterrenhemel en wordt een lezing verzorgd over de natuur in het donker door Lex Kreffer.

Daarna gaan we per huifkar naar het Waalbos waar we een avondwandeling door het Waalbos maken. We eindigen bij bezoekerscentrum de ijsvogel waar men zich op kan warmen bij een vuurkorf. Bij goed weer zal er ook een nachtvlinderscherm worden neergezet.

Natuurgebied

Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Deelname kost € 10 per persoon. Donateurs en vrijwilligers van de stichting betalen € 5. Aanmelden kan via: info@onswaalbos. Deze avond is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Ridderkerk.

Wintertijd

De nacht van de nacht wordt jaarlijks georganiseerd op de dag dat de tijd verzet wordt naar wintertijd. In deze nacht wordt de aandacht gevestigd op de grote hoeveelheid licht die er in Nederland is en welk effect dat heeft op de mens en de natuur. Zo kunnen sommige planten niet tegen permanente verlichting en kunnen bomen in de winter hun bladeren blijven dragen wat voor hun waterhuishouding niet goed is. Licht werkt ook verstorend op de mens.

Sinds de komst van elektrisch licht zijn we 1,5 uur minder gaan slapen en hebben omwonenden van kassen last van de gloed boven de kassen. Ook wordt het hormoon melatonine alleen aangemaakt in het donker en heeft een remmend effect op kwalijke processen.

Tekst: De Combinatie

Nieuwsbrieven

Klik op een van de buttons om de nieuwsbrief te bekijken.

Nieuwsbrief ontvangen?
U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar info@onswaalbos.nl.

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017