Vanaf 1 juni mogen we weer aan de slag!

Vanwege het coronavirus zijn alle onze activiteiten opgeschort. In gebieden van Staatsbosbeheer mochten tot 1 juni geen activiteiten of wandelingen plaats vinden. Nu mogen er nog steeds geen wandelingen plaats vinden. Dat is erg jammer. Tot 1 september gaan dus al onze wandelingen niet door.

Vanaf 1 juni mogen we weer aan de slag in de natuur, rekening houden met 1,5m afstand. Binnenkort zullen we een deel van de bijen- en vlinderidylle gaan sinusmaaien, lettend op al het jonge leven wat er nog zit. Hooien zal dan later plaats moeten vinden, als het gras droog is. Ook de fruitboomgaarden moeten nodig weer gemaaid worden maar hier kan vanwege het lange gras nu beter nog niet gemaaid worden. Daar zitten nu nog te veel jonge dieren in.

Ook kunnen mensen zich melden om aparte taken op te pakken. Wel willen we graag weten wie er bezig zijn zodat we de veiligheid in de gaten kunnen houden. We zullen een app maken voor de werkzaamheden waarin informatie gedeeld wordt. Wie belangstelling heeft om te helpen kan zich aanmelden voor de natuurwerk-app door zijn telefoonnummer door te geven. Je kunt het ook nog steeds gewoon melden via de mail.

Werkzaamheden waar het om gaat zijn: wilgenopschot verwijderen op een aantal plaatsen, wilgen uit bosvak halen, distels trekken, maaien rondom bankjes en paaltjes, zwerfvuil ruimen, controleren wildroosters en overstapjes, boompalen verwijderen, maaien en hooien van bijen- en vlinderidylle en boomgaarden.

Nieuwsbrieven

Klik op een van de onderstaande buttons om de nieuwsbrief te bekijken.

2019

2018

2017

© 2017 - Stichting Natuurbeheer Waalbos. Alle rechten voorbehouden. Website door Djen Design